bedrijfsplan maken
ervaren experts helpen je verder

Experts staan tot jouw beschikking, stel ze jouw vragen

Binnen de tool schieten experts jou met raad en advies te hulp zodat je een gedegen bedrijfsplan kunt maken. Alle experts zijn gelieerd aan het programma en dragen en elke ondernemer een warm hart toe. De experts ontzorgen en vullen elkaar aan. Zij zorgen ervoor dat jij kunt doen waar jij goed in bent!

De experts geven in het programma experttips, specifiek bij de stap waar jij bent. Deze experttips zijn geheel kosteloos. Tevens ontvang je één keer per maand een mailing met tips van experts in bredere zin. Zij vertellen je waar je allemaal rekening mee dient te houden bij het opstellen van je bedrijfsplan.

 • Maak een account aan

  Experts zijn aanwezig in het online ondernemingsplan

 • Experts delen kennis

  Werk online aan je eigen bedrijfsplan en ontvang gratis tips

 • Stel je vragen

  Heb je een vraag over jouw bedrijfsplan? Stel deze direct online

 • Spreek af

  Maak een vrijblijvende afspraak

wat de expert voor jou kan betekenen

Ervaren experts kennen de wegen en helpen jou met adequate adviezen, onmisbare oplossingen en bieden, ook heel belangrijk, een stuk steun. Zo maak je een ondernemingsplan, want alleen ga je hard, samen kom je verder.

Jij treedt zelf in contact met de experts op het moment dat je verdiepingsvragen gaat stellen over jouw bedrijfsplan. Wij zullen nooit jouw contactgegevens verstrekken! Afspraken over eventuele kosten voor het inhuren van een expert maak je zelf. De expert die je in huis haalt bouwt mee jouw toekomst en een blijvend bedrijf. Heb je al experts in je eigen netwerk? Dan maak je gewoon gebruik van hun. Je bent vrij om experts naar eigen inzicht in te huren.

bedrijfsplan - zo maak je een ondernemingsplan
Administratie en belastingen

Hoe richt jij jouw (verplichte) administratie in, zodat je niets te ‘vrezen’ hebt van de belastingdienst? Wat moet je wettelijk gezien bewaren en wat kan je ‘weggooien’? Ken jij alle aftrekposten? Weet jij alles inzake btw en overige belastingen? Hoe zit het eigenlijk met ‘kwartaal aangiften’ of ‘hoe moet dat nu in mijn specifieke situatie?’

Een administratiekantoor uit jouw regio helpt jou met ‘ financieel regeren is financieel vooruitzien’. Je krijgt praktijkgerichte tips, waardevolle en concrete conclusies. Daar kun je wat mee. Of doe je het liever even zelf en ren je, wellicht, achteraf als het al te laat is naar de boekhouder?

Een proactief administratiekantoor helpt jou niet alleen met de financiële gezondheid van jouw bedrijf, maar ziet ook jouw fiscale mogelijkheden.  En dát levert geld op. 

Juridische zaken

Een bedrijf starten na jouw ontslag? Hoe gaat dat? Wat zegt de wet hierover? Hoe zit het met het ‘ondernemersrecht’? Kloppen jouw ‘algemene voorwaarden’ wettelijk gezien wel?

Voldoet jouw contract aan de wettelijke eisen? Een eigen bedrijf is fantastisch, maar de ‘spelregels’ van de wet mogen jouw onderneming niet vooraf, tijdens of achteraf in de weg zitten. Weet welke wetten voor jou van toepassing zijn bij jouw situatie. Een advocaat of juridisch adviseur kent de wetten die bij het ondernemen aan de orde komen. De ‘wetten’-experts kunnen jou haarfijn uitleggen wat verstandig is, wat wel en niet mag en vooral ‘met welke wet moet je rekening houden’.

“Stel jouw ondernemerszaken juridisch op orde mèt een advocaat. Een sterk contract? Alles afgedicht? Dàt levert geld op!”

auto en vervoer

Ben je toe aan een bedrijfsauto of bedrijfs bus? Voor een korte periode of een langere? Wil je veilig en verantwoord op weg, maar niet direct tot aanschaf overgaan? Het verhuurbedrijf helpt jou bij het maken van een doordachte keuze. Dàt heet vervoer op maat. Daar houden ze van bij de experts van het verhuurbedrijf. Bovendien kan jouw ‘bolide’, ‘heilige koe’ of ‘wagen’ een verlengde van jouw bedrijfsimago zijn. Dan is het zaak om met de juiste auto voor de dag te komen.

“Een bedrijfsauto of bedrijfsbus  kopen, huren of leasen voor jouw onderneming? En kan dat op kosten van de onderneming? Wat zegt de belasting hierover? Wat is de beste keuze? Onze experts geven antwoord op al jouw vervoersvragen.”

intellectueel eigendom

Weet jij hoe het zit met ‘octrooi’, ‘merknaam’, ‘auteursrecht’ en ‘modelrecht’?

Een octrooibureau weet precies of ‘jouw’ product of dienst  of (handels)naam ook echt van jou kan zijn en niet al van een ander is. Laat je niet onaangenaam verrassen en schakel tijdig advies in van een bekwaam octrooibureau. Zij weten precies wat allemaal kan, mag of juist niet mag. Of ‘moet’ jij straks jouw product/dienst van de markt halen?

“Voorkom (nare) verassingen: bescherm wat van jou is. Een octrooibureau weet hoe.”

huisstijl en vormgeving

Onderscheid je van de concurrentie. Laat zien wie jij bent en werk aan of versterk jouw naamsbekendheid. Een professioneel ontworpen huisstijl benadrukt de communicatie van jouw bedrijf. En een duidelijke, herkenbare huisstijl onderstreept het gedrag van jouw bedrijf. Oftewel een goed gekozen huisstijl trekt klanten aan. Jouw klanten!

Het (grafisch) ontwerpbureau of communicatiebureau zet al jouw ‘zo wil ik het’-ideeën om in krachtige visuele communicatiemiddelen van logo tot website, van flyer tot brochure en meer. Jouw huisstijl is als jouw visitekaartje: ontworpen door een expert en uitgedeeld door een expert. En die expert ben jij toch? Ga voor herkenbaarheid, een vertrouwde uitstraling en vooral voor professionaliteit met de expert.

“Zoek jij een professionele huisstijl waarbij de kleuren, de vormen, het lettertype, het woord- en beeldmerk kloppen? Tot in de puntjes? Een huisstijl die exact laat zien wie jij bent en waar jouw bedrijf voor staat? Een goed ontwerpbureau geeft vorm aan jouw identiteit en imago.”

Verzekeringen

Sommige verzekeringen zijn voor een ondernemer verplicht. Weet jij welke? Is jouw bedrijfsruimte goed verzekerd? En waartegen? Hoe zit het met een eventuele  brand in jouw kantoor aan huis? Je moet er niet aan denken. Toch is het nadenken over en het afsluiten van verzekeringen een ‘must’ voor de (startende) ondernemer.

Daarbij verschilt elke ondernemer weer van de ander en kunnen er verschillen zijn in relevante verzekeringen. Het allerbelangrijkst is dat jouw risico afgedekt wordt.

Een fijn verzekeringskantoor weet alles over arbeidsongeschiktheid, jouw pensioen(opbouw) en jouw aansprakelijkheid en al die andere verzekeringen die jij misschien nog ‘moet’ afsluiten. Of kies je voor een dosis (onnodig) risicolopen?

“Je zelf ‘zelfverzekerd’ verzekeren? Niet te veel, maar zeker niet te weinig? Een verzekeringskantoor ontzorgt en zorgt voor jouw bedrijf.”

Mediapartners

Naast bovenstaande partners die binnen onze software hun expertise delen werkt Online Ondernemingsplan.nl ook samen met enkele mediapartners. Deze brengen ons platform onder de aandacht, adviseren ons over de wensen uit de markt en op globale lijnen brengen we soms samen benchmarks naar buiten. Geen nood, we delen hiermee geen data uit onze software. Je gegevens kun je dus veilig achterlaten in ons systeem. Momenteel werken we samen met:

BV Beginnen
Hier kun je zelf online je statuten en complete oprichting van een eigen bv in gang zetten. Meer weten? Ga naar www.bvbeginnen.nl

Eenmanszaak oprichten
Ben je bezig met een ondernemingsplan voor een eenmanszaak? Op Eenmanszaak oprichten kun je alle facetten van deze ondernemingsvorm vinden.

ga direct aan de slag met jouw bedrijfsplan

Werken met het programma is nu nog helemaal gratis (normaal € 47,-). Je werkt in onze laatste beta-versie die we graag optimaal willen krijgen. Heb je tips, of loop je ergens tegenaan, laat het ons weten. Uiteraard worden je gegevens niet aan derden verkocht.

Start typing and press Enter to search